100 matpakker_Trondherim

"Reis smart. Det lønner seg"

Årets tema 2016

EUROPEISKMOBILITETSUKE 2016 har hovedbudskapet "Reis smart. Det lønner seg" og handler om at det lønner seg å reise miljøvennlig, både for deg selv og for samfunnet.

Det er smart å reise miljøvennlig

Miljøvennlige reiser gjør godt for lommeboken din, luften du puster inn og kroppen din. Ofte reiser du både billigere og raskere på sykkelen eller med toget. Hvor mye kan du for eksempel spare på å sykle til jobb noen dager i uka fremfor å kjøre? Hvis du reiser bruker aktiv transport, som gåing og sykling, er du dessuten mer produktiv på jobb, du får færre sykedager og bruker mindre tid på legekontoret. Barn som går eller sykler, gjør det også bedre på skolen.

Positiv vekst i nærmiljøet

Miljøvennlige reiser er også bra for ditt nærmiljø, og det du sparer, kan bli brukt til å skape positiv vekst i lokalsamfunnet. Der det er attraktivt å sykle og gå, øker handelen i lokale butikker. I gatene i København handler syklister for mer enn bilene, og til sammen kjøper reisende med miljøvennlig transport varer for dobbelt så mye. I tillegg er eiendomsverdiene i byer med gode sykkelfasiliteter og effektiv offentlig transport ofte høyere.

Fordelene med miljøvennlige reiser er mange. Kan du bytte ut noen bilreiser med sykkel eller tog? Eller kan du av og til gå i stedet for å kjøre? Valget er ditt.

Reis smart. Det lønner seg.