Lisboa og Lindau vinner priser

2018

Hvert år deles det ut priser til kommuner som har gjennomført vellykede mobilitetsuker og mobilitetsplaner. 

Prisene går til de kommunene som har gjort størst innsats for å øke bevisstheten rundt miljøvennlig transport. Prisen er delt i to kategorier: én for kommuner med mer enn 50 000 innbyggere og én for mindre kommuner. I tillegg belønnes én kommune for sin vellykkede mobilitetsplan (Sustainable urban mobility plan - SUMP).

Vinnere av den beste Mobilitetsuka i 2018 er:

Lisboa (Portogal) vinner prisen for større kommuner. Lisboa får prisen for sin visjon om å fremme bærekraftig mobilitet som en del av sin kultur. Under mobilitetsuka kunne innbyggere ta med sykkelen sin gratis på bussen, bli med på organiserte museumsturer, få gratis sykkelreparasjon. Premier ble delt ut til personer og organisasjoner som fremmet bruken av sykler. Aktivitetene supplerte andre permanente tiltak, for eksempel 31 nye sykkelstasjoner, nye og utvidede sykkelfelt, og 800 nye sykkelparkeringer. I tillegg utførte byen en effektiv kommunikasjonskampanje, som klarte å nå både innbyggere og besøkende.

Lisbon.png

Lindau (Tyskland) vinner prisen for mindre kommuner. Lindau får prisen for sitt arbeid og fokus på å kombinere mobilitetsalternativene. De kommunisere fordelene med multimodalitet ved å informere innbyggerne om smartere mobilitetsvalg rundt om i byen. På bilfri dag kunne innbyggerne reise gratis med hybridbuss og vanntaxi, i tillegg til å få fri tilgang på den nylig utvidede bildelingstjenesten. Pendlere ble også positivt overrasket med gratis frokost da de reiste med sykkel, til fots, buss eller tog. Lindau har nylig installert nesten 500 nye sykkelstativ på togstasjoner og bussholdeplasser, noe som gjør det enklere å sykle til og fra offentlig transport. Byen har også lansert en ny mobilitetsapp som lar brukerne planlegge en rute ved hjelp av ulike transportaltenativer.

Lindau.png

Vinner av bærekraftig mobilitetsplan (SUMP) er:

Greater Manchester (Storbritannia) vinner prisen for bærekraftig urban mobilitetsplan (SUMP).

Great-Manchester har satt ambisiøse multimodalitetsmål, med et bredt spekter av integrerte og kombinerte mobilitetsalternativer. Juryen ble spesielt imponert over Manchesters bruk av ny teknologi for å øke andelen av bærekraftige reiser. Som en del av mobilitetsplanleggingsmetoden vurderer Manchester hver del av byen individuelt, ut i fra størrelse, plassering og funksjon. Tiltakene tilpasses deretter områdets behov.


GM.jpg